0
FREE EUROPEAN SHIPPING ON ALL ORDERS OVER €150 * click for more shipping info

Terug naar Kwaliteit

Waarom maken we tegenwoordig producten op en gooien we ze weg? De huidige consumptiemaatschappij heeft er voor gezorgd dat we er gewend aan zijn dat producten tijdelijk en zielloos zijn. De grootste bedreiging voor een goed is tegenwoordig niet meer een ander goed van nog hogere kwaliteit. De bedreiging is nu de goedkope massaproductie.. Dat is zonde en niet nodig. Kleding is geworden tot een wegwerpproduct. Vaak gemaakt onder slechte omstandigheden, met goedkope materialen, op een onethische manier. Spullen die vroeger van hout, staal of leer waren zijn nu van plastic.

Dat kan anders

Wij geloven dat er wel plek is voor spullen en kleding die met aandacht gemaakt zijn. Kleding van hoogwaardige materialen. Gemaakt onder omstandigheden die minimaal belastend zijn voor mens en milieu. Kleding die die 'Fast Fashion' overleeft, en niet uit elkaar valt van ellende na een seizoen te zijn gedragen. Maar ook fietspomp van staal met een mooi houten handvat in plaats van plastic.

De fabrikanten

Bij Concrete Matter werken we samen met fabrikanten die al jaren – soms decennia- werken vanuit dezelfde gedachte als wij: tijdloze vormgeving koppelen aan fantastische materialen voor een goede prijs. Op basis van deze gedeelde visie gaan we nieuwe samenwerkingen aan met fabrikanten, om zo onze collectie uit te breiden. Onze kwaliteitstest is simpel: elke keer als het product pakt of aantrekt moet dat je een goed gevoel geven..

Iconic Pieces

Dat betekent geen trendgevoelige wegwerpspullen,maar ‘iconic pieces’. Kledingstukken met een verhaal. Allereerst het verhaal van de maker en de materialen,maar daarnaast ook de verhalen van de koper. Een rugzak die jarenlang het stof van al je vakanties verzamelt. Een denim shirt dat langzaam slijt en gaat ‘leven’. Schoenen en riemen van leer dat diepte krijgt door de vele poetsbeurten. Een heupflacon die met de hand gemaakt is of een zakmes dat je slijpt en dan weer als nieuw is.

We breiden onze collectie rustig uit, doen niet aan uitverkoop (tijdloos kent geen seizoenen), en zorgen ervoor dat onze collectie betaalbaar blijft. We zijn daarnaast altijd op zoek naar unieke stukken. Dit kunnen vintage kledingstukken zijn die een geweldige uitstraling hebben of decoratieve ‘mantiques’ die je leefomgeving mooier maken. Spullen met deze kwaliteit koop je niet om weg te gooien. Je koopt het om er een band mee op te bouwen.

We zien je graag in een van onze winkels om je meer over onze producten te vertellen of shop online.

Deel je deze gedachte? Doe dan mee met ons Affiliate programma.

Verzenden

We verzenden wereldwijd met PostNL. We hanteren vaste verzendkosten die verschillen per land. De kosten per land staan hieronder weergegeven. 

Bestemming

Leveringstijd

Brievenbus post

Pakket

Gratis vanaf

Nederland

Volgend (w) dag

€4,00

€5,00

€50,00

Nederland

Zelfde dag*

-

€10,00

€100,00

Europa 1*

3-6 dagen

€11,00

€15,00

€150,00

Europa 2*

3-7 dagen

€11,00

€20,00

€150,00

Europa 3

3-10 dagen

€11,00

€22,50

€150,00

Rest van de wereld

5-10 dagen

€16,00

€25,00

€200,00

 

* Brievenbus post: Brievenbus post is alleen beschikbaar voor kleine pakketjes die door een brievenbus heen passen. Dit hangt dus af van de afmetingen en het gewicht.

Europa 1: België, Denemarken (excl. Faeröer eilanden en Groenland), Duitsland, Frankrijk (incl. Corsica en Monaco), Italy (excl. San Marino en Vaticaanstad), Luxemburg, Oostenrijk, Spanje (incl. Balearic eilanden, excl. Canarische eilanden), Verenigd Koninkrijk (excl. Gibraltar en Kanaal Eilanden) en Zweden

Europa 2: Bulgarije, Estland, Finland, Hongarije, Ierland, Kroatië, Letland, Litouwen, Polen, Portugal (incl. Azores en Madeira), Romenië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië

Europa 3: Albanië, Andorra, Bosnië-Herzegovina, Canarische Eilanden, Cyprus, Faeröer Eilanden, Gibraltar, Griekenland, Groenland, IJsland, Kanaal Eilanden, Liechtenstein, Macedonië, Malta, Moldavië, Montenegro, Norwegen, Oekraïne, San Marino, Servië, Turkije, Vaticaanstad, Wit-Rusland, Zwitserland

Retour webshop

Als je niet tevreden bent met je product(en), wat we uiteraard betreuren, dan zullen wij graag het product vervangen of de aankoopsom terugbetalen. Hierbij moet het product worden geretourneerd binnen 30 dagen na ontvangst van uw bestelling in de originele en verkoopbare staat.

Retour winkel

Als een product in onze fysieke winkel is gekocht dan dan is het mogelijk om het product in te ruilen voor een ander product of voor winkelkrediet. Hierbij moet het product in originele en verkoopbare staat verkeren.